اگر متوجه شده اید که هر دو ساعت یا بیشتر نیاز به دستشویی برای دفع ادرار دارید، این موضوع طبیعی نیست. شما نباید بی تفاوت از کنار آن بگذرید! در شرایط عادی مثانه انسان می‌تواند ادرار را از ۴ تا ۸ ساعت در روز تا زمان رفتن به دستشویی ،در خود نگه دارد. تکرر ادرار زمانی رخ میدهد که بدن شما به درستی قادر به کنترل دفع ادرار نیست و شما به علت فعالیت زیاد مثانه ، قادر به نگهداری ادرار خود نیستید و بیشتر از حد معمول ادرار می‌کنید. در این مقاله با دکتر چک همراه باشید تا روش هایی را برای درمان خانگی تکرر ادرار ارئه دهیم ، امیدواریم که این روش ها برایتان مفید واقع شود .

بر طبق گزارش انجمن بیماری های دستگاه ادراری در حدود ۳۳ میلیون نفر مثانه پرکار دارند، ۳۰ درصد از مردان، ۴۰ درصد از ن در کشور با نشانه های مثانه پرکار وجود دارند. دلایل بسیاری برای مثانه پرکار وجود دارند. بعضی دلایل شایع شامل: کهولت سن، چاقی مفرط، آسیب مغزی، حاملگی، یائسگی، آماس مثانه، دیابت کنترل نشده ، کریستال های بهم چسبیده (که به شن معروف هستند)، عفونت های ادراری، سرطان مثانه و بیماری های مانند «تصلب پروستات» و« تنگی مجرای پیشاب» می‌شوند.

مصرف بیش از حد آب، استفاده زیاد کافئین یا الکل، اضطراب و داروهایی که باعث افزایش ادرار و نیاز به مصرف زیاد آب می‌شوند، بعضی از مورد پدید آمدن این مشکل هستند.
مثانه پرکار باعث مشکلات زیر در شما می شود :

    تکرر ادرار؛
    عدم کنترل ادرار؛
    احساس درد موقع ادرار؛
    وجود ه های خونی در ادرار؛
    درد زیر شکمی؛
    حساس درد در مثانه ،در پشت و ران ها.

درمان تکرر ادرار
درمان خانگی تکرر ادرا
۱- تمرین های  کگل

انجام تمرین کگل به طور منظم ،باعث بهبود تکرر ادرار می‌‌شود.

تمرین های کگل که به عنوان تمرین های زمینی لگن نیز شناخته می شوند شامل :درگیر کردن و رها کردن عضلات لگن روی زمین برای قوی تر کردن آن ها می‌باشند. این تمرین با قوی تر کردن عضلات مربوط به لگن خاصره و لگن ،باعث حمایت از مثانه می‌شود.

در تحقیقی ، در مجله پزشکی برزیل، عنوان شد :« تمرین های زمینی لگن باعث بهبود تکرر ادرار و کارکرد عضلات خانم های مبتلا به تکرر ادرار می‌شود.»

۱. در مکانی آرام بخوابید و یا بنشینید و عضلات لگن خود را بر زمین بگذارید، آن ها عضلاتی هستند که موقع ادرار کردن از آن‌ها استفاده می کنید.

۲. این عضلات را برای ۵ ثانیه منقبض کنید ، و به طور طبیعی نفس بکشید. معده ،کمر و عضلات ران، زمان انجام این تمرین ،نباید سفت باشند.

۳، برای ۵ ثانیه استراحت کنید ،سپس ادامه دهید.

۴، هر جلسه این کار را ۱۰ تا ۲۰ بار انجام دهید.

۵، حداقل سه بار در روز آن را تکرار کنید.
۲- از سرکه سیب استفاده کنید

برای درمان تکرر ادرار، سرکه سیب بسیار مناسب است. سرکه سیب آنتی باکتریال می باشد. دارای مواد ضد قارچ بوده که برای مبارزه با عفونت ناشی از تکرر ادرار مناسب است. همچنین درد به علت عفونت در سیستم گوارش را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این منبعی غنی از آنزیم ها، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مفید است و به متعادل کردن PH بدن نیز کمک میکند.

سرکه سیب

     مقدار یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب فیلتر نشده و یک قاشق چای خوری عسل خام را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید.آن را دو بار در روز بنوشید.
     همچنین می‌توانید یک یا دو پیمانه سرکه سیب به آب حمام اضافه کنید، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن بنشینید. روزی یک بار این عمل را تا زمان بهبودی ادامه دهید.

۳-کمپرس آب گرم

برای کم کردن درد مثانه پرکار ،هیچ چیز بهتر از کمپرس آب گرم نیست  گرما علاوه بر آرام کردن عضلات، فشار روی مثانه را نیز کم می کند.

۱- یک بطری آب گرم را دور یک حوله بپیچید.

۲- دراز بکشید و آن را روی مثانه خود قرار دهید.

۳- بگذارید تا جای ممکن همان‌جا بماند.

۴-این کار را تا زمان لازم انجام دهید.

همچنین می توانید از پد گرمایشی نیز برای کم کردن درد استفاده کنید.
۴- ماست

سلامت مثانه ،عاملی پیشگیرانه از پرکاری آن است.

برای سلامت مثانه ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید که روش مؤثری است. پروبیوتیک ماست یونانی ،می تواند رشد باکتری‌های خوب را در ادرار زیاد کرده و میزان سلامت مثانه را افزایش دهد.

همچنین باعث درمان عفونت های ادراری و بهبود سلامت کلیه و سیستم هاضمه می شود.

در تحقیقی که در «Drugs suggest» چاپ شده، آمده است که پروبیوتیک ها می توانند در پیشگیری از عفونت ادراری خانم ها مؤثر باشند.

هر روز برای بهترین نتیجه، باید مقدار یک یا دو کاسه ماست مصرف کنید. به یاد داشته باشید که از ماست های طعم دار استفاده نکنید که دارای شیرین کننده و مواد صنعتی هستند.

در کنار ماست می‌توانید دیگر غذاهای ترش مانند کیمچی،سورکرات و دیگر ترشی ها رو بخورید.
۵- طب سوزنی

طب سوزنی روش درمانی موثری در درمان سندرم مثانه پرکار است. در این روش چینی، پزشک طب سوزنی، با وارد کردن سوزن های بسیار نازک به نقاط مشخص، بیماری را درمان می کند.

تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ در «Obstetrics &Gynecology» چاپ شد، نشان میدهد: « نی که درمان خاص طب سوزنی مثانه را انجام دادند، بهبود بسیاری در وضعیت حجم مثانه، دفعات ادرار و کیفیت آن مشاهده کرده اند»

طب سوزنی

تحقیقی دیگر که در مجله« British medical »در سال ۲۰۱۴،چاپ شده است نشانگر این است : « طب سوزنی، دفع ادرار و ضرورت آن را کم میکند و کیفیت زندگی افراد دارای مثانه پرکار را بالا می‌برد».

تحقیقی که اخیرا در سال ۲۰۱۸ چاپ شده است نشانگر این است : «طب سوزنی دفعات ادرار را کاهش می‌دهد و تکرر ادرار را بهبود می بخشد. »

گرچه شواهد تاثیر بیشتر طب سوزنی، به جای داروها ،به اندازه ای نیست که بتوان آن را جایگزین کرد.

همیشه طب سوزنی باید بوسیله متخصصان انجام شود .هرگز خودتان آن را انجام ندهید!
۶- کنترل حالات روحی

کنترل حالات روحی درمانی است که می‌تواند مانع تکرر ادرار و ادرار کنترل نشده شود.

در کنترل حالات روحی به شما سنسورهای الکتریکی وصل می شود که  عضلات لگن را قوی می‌کند . در این روش وقتی شما احساس ادرار دارید با آن مقابله می کنید.

کنترل حالات روحی

تحقیقی در «urology»  گزارش کرده است، بیان می‌کند :« کنترل حالات روحی میتواند به عنوان درمان در کنار دارو درمانی، مورد استفاده قرار گیرد».

در تحقیقی که در«Jornal of pediatric urology»آمده است اشاره می شود : «کنترل حالات روحی در زمانی که دارو درمانی مؤثر نیست ، بهترین روش جایگزین برای کودکان با مثانه پرکار است».

برای کنترل حالات روحی باید به یک متخصص مراجعه کنید.
۷-انگور فرنگی هندی

انگور فرنگی هندی که به اسم« آلما »نیز معروف است برای وضعیت کلی ادرار خوب است.

منبعی مناسب از ویتامین C است که مقدار اسید ادرار را افزایش داده و در عین حال باکتری های که بر اثر عفونت بوجود آمدند را از بین می‌برد. مشکلات عفونت ادراری یکی از مهمترین عوامل مثانه پرکار می باشد.

بعلاوه ویتامین C برای سیستم ایمنی بدن مناسب است.

     آب آلما را بگیرید یک قاشق چای خوری عسل را به آن اضافه کنید. آن را با موز ۲ تا ۴ بار در روز مصرف کنید.
     یک قاشق چای‌خوری انگور فرنگی هندی و زردچوبه را به یک فنجان آب اضافه کنید. آن را بجوشانید تا زمانی که نصف آب تبخیر شود. محلول به دست آمده را سرد کرده، روزی سه بار، تا ۳ یا ۵ روز ،مصرف کنید.

۸- محرک های غذایی

مواد غذایی تحریک کننده می توانند باعث پرکاری مثانه شده و ادرار را زیاد کنند. در چنین وضعیتی بهترین کار پرهیز از این نوع از غذاهاست.

مواد غذایی که معروف به ایجاد مثانه پرکار هستند عبارتند از: نوشیدنی های کافئین دار، آب مرکبات و میوه ها، سودا و دیگر نوشیدنی های گازدار، شکلات، غذاهای تند، شیرین کننده های مصنوعی، شیر و لبنیات،  شکر و غذاهای شیرین .

گرچه  آب کرن بری معمولا برای سلامت مثانه پیشنهاد می شود، اما اگر دارای مثانه پرکار هستید از خوردن آن پرهیز کنید ؛زیرا آن را بدتر می‌کند.

همچنین شما باید مقدار مصرف الکل خود را نیز پایین بیاورید زیرا مقدار زیاد الکل نیز تکرر ادرار می آورد.
۹- مقدار مصرف مایعات را کم نکنید

داشتن مثانه پرکار به هیچ وجه باعث این نمی‌شود که مصرف مایعات خود را کم کنید ؛ در حقیقت شما باید مایعات را به اندازه کافی مصرف کنید تا بدنتان دچار خشکی نشود؛ اما از مصرف بیش از حد دوری کنید. از پزشک خود درباره میزان مصرف مایعات م بخواهید.

اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید، ادرارتان متراکم می شود و میتواند به سطح داخلی مثانه آسیب وارد کند. همین موضوع باعث افزایش ادرارتان می شود.

خشک شدن بدن نیز می تواند وضعیت را بدتر کند و خصوصا باعث  یبوست و سر درد می شود.

مصرف مایعات برای تکرر ادرار

در تحقیقی که در مجله«Wound ostomy »چاپ شده است، توصیه می‌شود: «میزان مصرف مایعات را پایین بیاوریم اما نه به اندازه ای که باعث خشکی بدن شود».

برای مدیریت مایعات دریافتی:

     مصرف مایعات را در طول روز تقسیم کنید و میان غذاها جرعه جرعه آب بنوشید.
     اگر ورزش نمی کنید از حمل بطری آب با خود خودداری کنید.
     برای نوشیدن آب از فنجان کوچک استفاده کنید ، جرعه جرعه و آهسته آب بنوشید.

شما باید از مصرف زیاد آب، قبل از خوابیدن خودداری کنید زیرا مجبور هستید ، مثانه تان را خالی کنید که موجب برهم خوردن خواب شما می‌شود.
۱۰-  از یبوست اجتناب کنید

مدفوع سفت ،باعث فشار در موقع دفع ادرار و مسدود شدن جریان آن می‌شود . اجازه رشد باکتری ها و افزایش احتمال عفونت را داده و در نتیجه مثانه پرکار می شود.

همچنین یبوست می تواند علائم مثانه پرکار را بیشتر کند.

در تحقیقی که در مجله «Biomed research »به چاپ رسیده، گزارش شده است :« مثانه پرکار خوش خیم و بدخیم با یبوست رابطه مستقیم دارند . همچنین می تواند مثانه پرکار خوش خیم را به بدخیم تبدیل کند.»

به هر روی، مهم است که شکم کار کند تا از یبوست جلوگیری شود. برای جلوگیری از آن از غذاهای پر فیبر در رژیم غذایی خود استفاده کنید. فیبر با نرم کردن مدفوع،  از خشکی آن جلوگیری کرده و شکل مدفوع را برای عبور بهتر میکند.

در سال ۲۰۱۲ ،«Meta -analysi »تحقیقی را چاپ کرد که مصرف فیبر می‌تواند یبوست را بهبود بخشد.

برای دریافت فیبر نان سبوس دار،برنج قهوه ای، لوبیا، عدس و میوه تازه و سبزیجات مصرف کنید.

تکرر ادرار

نکات اضافی

     زمانی که نیاز به ادرار دارید ،فقط آن را تخلیه کنید. اگر جلوی آن را بگیرید، ریسک گرفتن عفونت را بالا می بارید.
     لباس های سبک مخصوصا زیر پوش نپوشید.
     بیماری های مزمن مانند دیابت را کنترل کنید ،زیرا ممکن است باعث تکرر ادرار شوند.
    برای رفتن به توالت زمان بندی داشته باشید، ساعت بدن شما برای ادرار کردن در طی روز تنظیم می‌شود.
     از پد و زیرپوش برای محافظت از لباستان استفاده کنید.
    از تمرین های مثانه استفاده کنید تا زمان ضرورت بتوانید ادرار خود را کنترل کنید.
     اگر اضافه وزن دارید سعی کنید لاغر شوید، زیرا به علت وزن  اضافه ،به مثانه شما فشار بیشتری وارد می‌شود.
     سیگار را ترک کنید، که باعث آسیب به مثانه می شود و همچنین ریسک سرطان مثانه را نیز زیاد می کند.
 

منبع : https://drchek.ir


رادیو مازند مثانه ,ادرار ,مصرف ,تکرر ,پرکار ,     ,مثانه پرکار ,تکرر ادرار ,حالات روحی ,مصرف مایعات ,کنترل حالات ,دارای مثانه پرکار ,برای سلامت مثانه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان پولکی مجموعه اموزشی افزایش حافظه تابستون محمدرضا حسین زاده عشق افلاطونی بهترین سایت دنیای موبایل و اندروید اجناس فوق العاده